2008. július 8., kedd

Szergej Lukjanyenko, Vlagyimir Vasziljev: Nappali őrség



Jelen szöveg terjesztése tilos,
mivel a Fény ügyére nézve
ártalmas.
Éjszakai Őrség

Jelen szöveg terjesztése tilos,
mivel a Setét ügyére nézve
ártalmas.
Nappali Őrség


Lukjanyenko tetralógiája második kötetének megírásában társszerzőként a Rejtő Jenőt kedvenc írói között tudó orosz cyberpunk író, Vlagyimir Vasziljev (Szívek és gépek 1997) is közreműködött.
Mint az a cím alapján egyértelmű, a huszadik század végének Kelet-Európájában játszódó történet a másik oldalt előtérbe helyezve mutatja be az események folytatását, de feltűnnek a régi szereplők, így Anton és Szvetlana is természetesen.
Mi történik, ha egy Setét boszorkány és egy Fénypárti mágus egymásba szeret anélkül, hogy tudnának a másik valódi énjéről? Mi történik, ha a Fénypártiak túlságosan megerősödnek? Kicsoda Vitalij Szergejevics Rogoza? Szvetlana túlélheti a Tükörrel vívott küzdelmet?
És természetesen az Inkvizíció prágai székhelyén folyó tárgyalás sem mellékes az események szempontjából.





Kiegészítés: Megnéztem a Nappali őrségből készült filmet. Hát...biztosan én vagyok túl kritikus, de senkinek nem ajánlom. Amilyen jó a könyv, olyan nézhetetlen a film... A könyv története csak nyomokban bukkan fel, amit meghagytak, azt is átírták. Gyakorlatilag a főbb szereplők neve maradt csak meg, egy teljesen más történetbe helyezve, amihez képest Bombadil Toma kihagyása A gyűrűk urából bocsánatos bűn... De az a legrosszabb, hogy maga Lukjanyenko is dolgozott a forgatókönyvön, szóval nem is értem a dolgot... Ha az én regényemból gyártanának ilyen hulladékot, hetedíziglen beperelnék mindenkit, akinek köze volt a gyalázathoz, Szergej meg jóváhagyja... Ez lenne a különbség az orosz és a közép-európai mentalitás között?




A könyvből azonos címen film is készült, az előzőnél nagyobb költségvetésből... (http://www.youtube.com/watch?v=ZtVD97ss7rU )
Kiadó:Ulpius-ház (Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat)
Kiadási év: 2007.
Eredeti cím: Dnyevoj dozor
Fordító(k): Weisz Györgyi
Oldalszám: 410

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése